‘Niets is gemakkelijker dan zo te schrijven dat geen mens het begrijpt; niets is moeilijker dan belangrijke gedachten zo uit te drukken dat ieder mens ze begrijpt.’

A. Schopenhauer, Duits filosoof (1788-1860)

Deze uitspraak kwam ik tegen op internet en ik was verkocht. Voor veel mensen is begrijpelijk en aantrekkelijk schrijven een uitdaging, en dat is niet zo gek. Schrijven is namelijk een vak. Als je dat beheerst, wordt schrijven makkelijker én leuker. Vind jij het lastig om jouw boodschap op een aansprekende manier op papier te zetten? Tob niet langer. Ik help je graag, want schrijven is mijn vak!

Mijn werkervaring

Ik heb veel ervaring als journalist, tekstschrijver, (web-, eind- en hoofd)redacteur, communicatieadviseur en uitgever, onder andere bij het landelijk onderwijsadviesbureau CPS, uitgeverij Pica en de LBBO (de Landelijke Beroepsgroep voor Begeleiders in het Onderwijs). Na jaren in vaste dienst te hebben gewerkt begon ik in 2015 met mijn eigen bedrijf: Elleke Tekst. Vandaaruit doe ik schrijf- en redactieklussen voor uiteenlopende opdrachtgevers. Zo ben ik bijvoorbeeld freelance hoofdredacteur van het vaktijdschrift Beter Begeleiden, bedoeld voor begeleiders in het onderwijs.

Wil je snel meer weten over mijn werkervaring en opleiding? Lees dan mijn CV. Of kijk op mijn LinkedIn-profiel.

IMGP8732

"Het gaat mij om de inhoud. Ik word er blij van als ik een belangrijke, boeiende of indringende boodschap kan overbrengen op lezers"

IMGP8795

Thuis in onderwijs

Vanaf het begin van mijn loopbaan heb ik mij beziggehouden met onderwijs. Ooit startte ik als journalist bij het onderwijstijdschrift Van twaalf tot achttien en sindsdien heeft dit onderwerp me niet meer losgelaten. Ik weet wat er in het onderwijs speelt en welke vragen er leven. Daardoor ben ik in staat om complexe onderwijsinhoud te vertalen naar toegankelijke en aantrekkelijke teksten. Ik hoop er met mijn werk aan bij te dragen dat onderwijsprofessionals hun werk goed kunnen doen. Zodat uiteindelijk kinderen en jongeren tot bloei komen. Daar is het me om te doen!

En meer

Natuurlijk zijn er meer onderwerpen die mijn hart hebben: opvoeding, zorg, psychologie, zingeving en geloof. Ook daarover schrijf ik. Ik ga daarbij graag de diepte in en bijt me vast in een onderwerp, om daarna een inspirerend en aansprekend verhaal te schrijven.

Waar ik voor ga

Ik vind het heerlijk om te schrijven en met teksten bezig te zijn. Niet eens zo zeer omdat ik een taalpurist ben. Natuurlijk moeten teksten foutloos zijn, maar ik krijg niet per se energie van het verbeteren van taalfouten. Het gaat mij vooral om de inhoud. Ik word er blij van als ik een belangrijke, boeiende of indringende boodschap kan overbrengen op lezers. Ik wil dat zij de tekst snappen, graag lezen en er daadwerkelijk iets mee doen. Daar ga ik voor!

Zorgvuldig en mensgericht

Wat mij verder kenmerkt? Ik ben betrokken, zorgvuldig en mensgericht. Ik doe er alles aan om afspraken na te komen en houd van open, eerlijk contact. Ik ben praktisch ingesteld en altijd gericht op verbetering. Ik kan goed zelfstandig werken, maar krijg pas echt energie van samenwerken met bevlogen vakmensen.

"Ik weet wat er in het onderwijs speelt en welke vragen er leven"

IMGP8765